Write a Review

Greatest Dad and Husband­čŹĹ

Chapter 1

Uniq Mall


2 orang sahabat sedang sibuk dengan dokument company mereka yang baru beberapa bulan ditubuhkan itu,masing-masing dengan file dihadapan

Jaehyun merupakan pengerusi Syarikat itu atau pun CEO,manakala Winwin adalah Vice presidentnya,masing-masing mempunyai Secretary

"Mr.Jeong,petang ni tuan ada meeting dengan gp dri Sydney mengenai kontrak material syarikat sekitar jam 2 petang" kata Doyoung iaitu Secretarynya

"baiklah,terima kasih" ucap Jaehyun

"Mr.Dong Sicheng,tuan pun ada meeting dengan gp Shanghai petang ni jam 2 petang di Fancy Cafe" kata Kun iaitu secretarynya

"baiklah,nnti siapkan kenderaan" kata Winwin

"baiklah" balas Kun lalu dia pun keluar dari ruangan itu

"mcm mna dengan persediaan perkahwinan okay tak?" tanya Winwin

"okay je,apa yang tak okaynya pula kalau tinggal nak sanding je" jawab Jaehyun sambil tersenyum kecil

"baguslh tu,btw isteri kau dah memgandung berapa bulan?" tanya Winwin

"2 bulan dah,tapi 2 bulan pun tak nampak apa┬▓ perubahan perut dia tu" jawab Jaehyun

"ye,sbb baru┬▓ ni dia ada kan buat pergambaran kat Syarikat mereka tu,aku ingtkan tak de isi lagi" balas Winwin

"dah ada tapi tu lah tak ketara perut dia tu dah ada isi" kata Jaehyun

"baguslh tu,so dah prefer nama apa?ke jantina pun belum tau lagi?" tanya Winwin

"tak tahu lagi,nnti dah masuk 4 bulan baru tahu jantina apa" jawab Jaehyun

"oh,tak lama lagi lah tu" balas Winwin

"haah" balas Jaehyun

"tak lama lagi kami akan jadi Uncle,perhhhh mesti anak kau comel mcm omma dia dan handsome cam bapak dia" kata Winwin

"no comment,well doakan yang baik┬▓ je" balas Jaehyun

"amin" balas Winwin

"nnti ada masa datanglh rumah,bawa yang lain sekali,hari tu Johnny hyung ada call kata nak datang rumah tapi tak jadi┬▓ juga" kata Jaehyun

"ntah hyung tu,hri tu pun ada cakap tpi last┬▓ cancel juga" balas Winwin

"yang selalu kat sana Jaemin ngan Jeno je,cousin Nari tu" kata Jaehyun

"ye lah dah dinamakan cousin,bguslh tu tak lah bosan sangat Nari kat rumah" balas Winwin

"tu lah,diorang pun masih sekolah juga,lepas tamat je sekolah trus singgah kat rumah" kata Jaehyun

"oh,okay lh tu ada juga yang tolong tengok┬▓ kan Nari" balas Winwin

"haah,yang tak okaynya ni pandai je dia buat kerja yang tak disuruh,petang omma dia akan bebel sebab dia tak nak duduk diam" kata Jaehyun

"bahayanya,sbb tu kene cepat┬▓ kahwin" kata Winwin

"tu lah,skrng ni dia tinggal ngan omma dia sebelum perkahwinan so dia d bawah tangungjawab keluarga dia" balas Jaehyun

2 orang itu nenyiapkan kerja sambil berbual,ye lah topik dah mula so susahlh sikit nak stop bual tu






Park Mansion

Sebuah rumah yang tidak kurang besar nya yang didiami oleh sebuah keluarga,iaitu keluarga Mari,mereka tinggal bersama dengan maid mereka

Di ruang tamu kelihatan seorang perempuan mengandung sedang duduk di sofa sambil melayan televisyen,dia sekali sekala mengelus perutnya itu

"Mdm Nari mari masuk dapur,dah masanya untuk makan" kata Maidnya itu

"oh,omma tak balik ke tengah hari ni?" tanya Nari

"dia kata tak sempat,tapi Mr Jae dah otw datang sini" jawab Maid itu

"oh,klw mcm tu nnti dah sampai baru saya masuk dapur dengan dia" kata Nari

"baiklah klw kamu cakap mcm tu" kata Maid itu lalu meninggalkan Nari

Tidak lama kemudian,pintu pun dibuka dari luar,pandangan Nari terus tertuju ke pintu itu,kelihatan Jaehyun memasuki rumah itu

"oh,dah sampai?" kata Nari

"haah,omma ngan appa mana?" tanya Jaehyun

"ah,mereka berdua kat office" jawab Nari

"hyung?" tanya Jaehyun

"oppa pun kat office,mereka semua tak sempat balik nak makan tengah hari kat rumah" jawab Nari

"oh,so hari ni mcm mna okay?" tanya Jaehyun

"okay je,oppa?kerja okay tak?" tanya Nari pula

"ofclh okay,cuma risau ngan awak je,takut memandai buat kerja yang tak sepatutnya" kata Jaehyun

"tak de lah,oppa dah larang,semua orang dah larang so tak buat lagi" balas Nari

"baguslh klw mcm tu" kata Jaehyun

"oh,kamu dah sampai jom lah pergi dapur,makanan dah siap terhidang tu" kata Maid dirumah itu

"oh okay,jom pergi dapur" kata Jaehyun lalu membawa Nari ke dapur

"wah,mcm tau┬▓ je Nari tengah mengidam nak makan makanan masam ni" kata Nari

"kemarinkan kamu ada cakap nak makan,so saya masakkan lh" balas Maid itu

"ahhhh" kata Nari

"makanlh" kata Maid itu maka mereka pun menjama makanan itu


Selesai makan,Jaehyun dan Nari kembali ke ruang tamu

"oppa tak de kerja lagi ke?" tanya Nari

"ada,jam 2 nnti oppa ada meeting" jawab Jaehyun

"tak lama lagi tu,skrng dah jam 1 lebih" balas Nari

"haah,Nari jaga diri tau,jaga baby kita bebaik sepanjang kita tak serumah ni,tinggal 2 hari lagi kita akan duduk rumah baru kita tu" kata Jaehyun sambil mengelus perut Nari

"ye,oppa pun kerjalh baik┬▓" pesan Nari

"alright don't worry my princess" balas Jaehyun

"oppa pergilah Meeting tu nnti lewat pula" kata Nari

"baiklah" kata Jaehyun lalu dia pun mencium dahi Nari

"bye" kata Nari

"bye,puan Gwen tlong jaga Nari baik┬▓ klw dia degil bgitau saya terus" kata Jaehyun

"baiklah,Mr.Jung tak payah risau saya akan jaga dia baik┬▓" balas maid itu

"klw mcm tu saya jalan dlu" kata Jaehyun

"ye,hati┬▓" pesan maid itu,Jaehyun pun meninggalkan perkarangan rumah itu dan kembali ke tempat kerja nya,Nari pula merehatkan dirinya d ruang tamu memandangkan dia malas untuk turun naik ke biliknya,lagi pula tak lama lagi 3 orang sepupunya akan datang disitu untuk menemaninya agar tidak terlalu bosan,ye lah orang tengah mengandung ni bukannya boleh buat banyak kerja nnti akan ada effectnya terhadap kandungan yang dikandung,mereka lebih banyak berehat dan kadang juga melakukan senaman ringan,mengandung pun kene ada senaman ringan tuk membantu kesihatan kandungan




Tbc.........

Lot of love,support and comment


Continue Reading Next Chapter

About Us

Inkitt is the worldÔÇÖs first reader-powered publisher, providing a platform to discover hidden talents and turn them into globally successful authors. Write captivating stories, read enchanting novels, and weÔÇÖll publish the books our readers love most on our sister app, GALATEA and other formats.